Osallistuimme lukuisien muiden innokkaiden kanssa GR:n järjestämään nome-kevätpäivään. Päivän aluksi porukka jaettiin neljään ryhmään ja jokainen ryhmä vielä kolmeen tasoryhmään.

Aloitimme perustottelevaisuudella, jossa kouluttajamme Ari, Minja ja Ada  kävivät läpi ihan perusasioita jotka tulee olla kunnossa jos haaveilee nomeilusta ja kuinka niitä voi harjoitella. Tämän jälkeen oli luento taipumus- ja metsästyskokeista ja lyhyt evästauko.

Tauon jälkeen siirryimme rasteille joita oli 4, ohjaus, hakuruutu, riistarasti ja markkeeraus. Ohjausrastilla olimme Minjan ryhmässä ja sieltä saimme hyviä ohjeita kuinka suuntien harjoitteleminen kannattaa aloittaa. Seuraavaksi siirryimme Pian oppeihin. Runsas lumi vaikeutti hakua ja teki hakuruudusta haastavimman rastin.  Vaikka koirat menivätkin osittain samoja polkuja pitkin dameille tuli sieltäkin kaikki haetetut  lumipatukat ohjaajalle.  Sitten oli vuorossa riistarasti jossa menimme reteesti Vilman ”ei ongelmia riistan kanssa” ryhmään... Mutta kuinkas kävikään?  yksikään ryhmämme koirista ei toiminut omalla tasollaan ja saimme kärvistellä noloina tuttua ”kyllä se kotona tekee” juttua. No vähän kun tehtiin hommia niin nousihan ne kaikki riistat järttiläisrusakko mukaanlukien.  

Kun viimeiseksi suuntasimme Keijon markkeerausrastille oli Hurmassa oli havaittavissa selvää hyytymistä. Teimme kolme ykköstä ja viimeinen palautus tuli etanavauhtia, mutta tuli kuitenkin.